esmaspäev, 26. november 2018


Järgmiseks teemaks on lapse kasvatus. Kui laps sai saati väiksest erinevaid lube teiste pereliikmete poolt, see teeb ikka ema vastutuse ja mure veel koormavamaks. Eriti siis, kui ema seisukoht ei loe enam teistele pereliikmetele. Esialgu häiris mind, aga hiljem sain harjuda. Harjumine võttis aega ju. Kool ja õpilaskodu tundsid siiski muret, et laps sattus tõsiste tehnoloogia sõltuvuste küüsi ja on hakanud joonistama veidraid pilte - verest nõretavad loomad/inimesed, relvadega tegelased. Püssikujulise ehe kandmine ei ole enam sobilik ja aktsepteeritav koolis.
Pole ime, et kuidas see kõik algas ja millal.
Viimasel nädalavahetusel uurisin seda teema tütre käest. Samuti tõlkisin kooli ja õpilaskodu poolt saadetud murekirju viipekeelde talle. Lõpuks sain aru, mis toimus tegelikult.
Püssikujuline ehe - mina ei saanud täpselt aru, milline see näeb välja. Kodus uurisin seda tema käest ja sain aru, et see ehe on nii väike ja raskesti nähtav.
Tehnoloogia kasutus - samuti uurisin seda tema käest. Ta olevat teadlik sellest, millised näevad vägivaldsed mängud välja. Tema kinnituse järgi ta ei ole mänginud ohtlikke videomänge õpilaskodus.
Aa, mina ei tea, keda uskuda ja kuidas usaldust kätte saada.
Kokkuvõtteks jään endiselt uskuma oma tütart, sest tunnen teda läbi ja lõhki.

Laps ei ole ise midagi rumalat välja mõelnud ja ikka sõltub sellest, millised inimesed on tema ümberringi. Kui ta ei ole isegi ettevaatlik erinevate inimestega, võib vigu teha. See on loogiline.
Kui laps kasvab suureks, loodetavasti ta vahetab uue lemmiku vastu mis iganes. Lemmikasi peaks vähemalt normaalne välja nägema. Loodan siiski, et temast kasvaks normaalsete piirangutega tehnoloogia kasutaja.
Kui igavus tekib (kodus kui ka õpilaskodus), tuleks ruttu välja nuputada järgmisi huvitavaid tegevusi ja koos mängida või õppida enne, kui ta hakkaks tegema lollusi teistega.

Minu ümberringi on erinevate seisukohtadega teised pereliikmed, seetõttu mina ei soovi enam lapsi teha. Võitlus teeb haiget. Ohvrimeelsuse maitse on ikkagi tugev võitluse juures. Seal ei ole armastuse tilkagi.

Vaatamata kõigele ja jamadele püüan endiselt hea ja armastav ema olla ainukese tütre jaoks. Usaldan ennast ja oma intuitsiooni.
(Pildil on elurõõmus ja armas blond laps ja sassis punaste juustega väsinud ema nagu täpselt sama meiegi.)



By Merje Kass



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Minu uus aasta saabus rahulikult ja vaikselt. Viimane kaks nädalat oli intensiivne uute teadmiste ja info kogumine. Minu töömõtted ootavad r...