kolmapäev, 12. detsember 2018


Lõpuks vaatasin fantaasiafilmi "Maleficent" neli aastat hiljem. See film ilmus 2014.aastal. Mis puutub see siia nüüd? Mulle meeldib nimelt fantaasia, mis viib mind kõikjale. Fantaasia ei ole keelatud. Mul on kaks kassid kodus - helesiniste silmadega lumivalge emane ja roheliste silmadega suur süsimust isane tulid koos samast pesakonnast nagu fantaasia.

"Maleficent" tähendab eesti keeles "kurjategija". See pilt ei tundunud kurjategija moodi üleval. Enne filmi lõppu alates umbes 15 minutist hakkasin pisaraid valama ja nii kaua kuni film lõppes. Süütust ja armsast väiketüdrukust kasvas kurjategija. Ilmas on kurjus. Võim, ahnus, kurjus ja kadedus hävitavad elurõõmu, õnnetunnet ja armastust. Valud ja raskused teevad veel tugevamaks kurjategijat. Temalt varastati väärtused enne, kui ta sai kurjategijaks.


See kurjategija tundis ennast õnnetult sel pildil, kui ta ei saanud kutset enda endise lapsepõlvesõbra lapse ristimisele. Endine lapsepõlvesõber vastas talle, et ta ei ole siia oodatud. Kurjategija teadis juba, et kes varastas temalt väärtused. Ta naeras siiski ja ütles endisele sõbrale, et armas aeg! Ta ei ole sisemiselt pahatahtlik, aga ta käitub ainult üsna agressiivselt vastavalt endise sõbra kurjusele ja ahnusele.
Nad olid kõige ebatõenäolisemad sõbrad. Neil olid hästi erinevad soovid ja eesmärgid. Seal puudub tõeline sõprus.
Kuidas lõpp tuli hea? Kurjategija haldjad võtsid lapse kasvatuse omaks. Endine sõber ei näinud iga päev oma last ja võitles selle kurjategijaga. Lõpuks kurjategija sai aru, et ta oli nii pime ja hõivatud kogu kurjuses, kui ta avastas endise sõbra suureks kasvanud lapse headuse. Suureks kasvanud laps suutis tagasi tuua kaotanud väärtused kurjategijale. Headus kasvas iga päev endisest kurjategijast haldja ja lapse vahel. Nad said tõelisteks sõpradeks. Armastus toob südamesse kerguse.

Olen nii tänulik, et ma sain vaadata fantaasiafilmi "Maleficent".



By Merje Kass

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Minu uus aasta saabus rahulikult ja vaikselt. Viimane kaks nädalat oli intensiivne uute teadmiste ja info kogumine. Minu töömõtted ootavad r...